Termeni si conditii de utilizare ai portalului web ePiatra

1. Aplicarea si Acceptarea Termenilor si Conditiilor.

1.1 In ceea ce priveste prezentul Acord, (« Utilizatorul ») este persoana care acceseaza Site-ul in orice scop, indiferent daca Utilizatorul s-a inregistrat la ePiatra sau este client contribuabil pentru un anume serviciu oferit de ePiatra. Utilizatorul reprezinta persoana care utilizeaza acest Site precum si toate entitatile juridice reprezentate de aceasta persoana conform imputernicirii de fapt sau de drept.

1.2 Accesarea sau utilizarea Site-ului implica acceptarea de catre Utilizator a termenilor si conditiilor stipulate in prezentul Acord. Se vor respecta termenii si conditiile acestui Acord pentru accesarea sau utilizarea Site-ului si actualizarea, modificarea, completarea sau schimbarea ulterioara adusa acestui Site.

1.3 Prezentul Acord se aplica fiecarui Serviciu Platit (definit mai jos) in completarea termenilor si conditiilor aplicabile unui anume Serviciu Platit oferit, totusi (a) in cazul unui conflict sau al unei incompatibilitati intre prevederile termenilor si conditiilor aplicabile Serviciului Platit si prevederile acestui Acord , conflictul sau incompatibilitatea (daca nu se decide altfel) vor fi rezolvate intr-o maniera favorabila pentru VisualTech SRL si/sau afiliatii sai ; si (b) daca un asemenea conflict sau incompatibilitate nu se pot rezolva, se vor aplica prevederile termenilor si conditiilor referitoare la respectivul Serviciu Platit.

1.4 VisualTech SRL poate modifica prezentul Acord in orice moment prin prezentarea Acordului amendat si modificat pe Site. Acordul amendat si modificat va intra in vigoare din momentul prezentarii. Daca veti continua utilizarea Site-ului dupa prezentarea Acordului amendat si modificat de catre VisualTech SRL, acceptati implicit termenii amendati. Prezentul Acord nu poate fi modificat decat in scris de catre agentii ePiatra autorizati.

1.5 VisualTech SRL nu va inchiria, vinde sau oferi unei terte parti informatii personale despre dumneavoastra sau produsele pe care le-ati oferit, numai daca avem permisiunea dumneavoastra.

2. Serviciile Platite.

2.1. Publicarea de produse sau servicii pe ePiatra sunt gratuite.

2.2 Accesul la Site si la anumite caracteristici ale acestuia sunt oferite gratuit tuturor Utilizatorilor. Totusi, VisualTech SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona, fara preaviz, accesul la anumite zone sau caracteristici ale Site-ului (« Servicii Platite ») Utilizatorilor contribuabili sau celor care se inregistreaza printr-un procedeu anume. Accesarea si utilizarea acestor Servicii Platite se supun unor termeni si conditii suplimentare conform unor acorduri separate ce vin in completarea prezentului Acord.

2.3 VisualTech SRL isi rezerva dreptul de a refuza furnizarea Serviciilor Platite catre oricare Utilizator pentru orice motiv in scopul protejarii ePiatra.

3. Utilizatorii Generali.

3.1 Utilizatorii pot utiliza acest Site doar in interes personal sau in scopuri interne. Toti utilizatorii consimt sa nu copieze, reproduca sau descarce informatii, texte, imagini, video clipuri, directoare, fisiere, baze de date sau liste accesate pe sau prin Site (« Continutul ePiatra ») in scopul revanzarii sau redistribuirii Continutului ePiatra, corespondentei in masa (prin e-mail, mesaje textuale, posta sau altele), desfasurarii unei afaceri concurente cu ePiatra, sau exploatarii comerciale a Continutului ePiatra. Se interzice extragerea sistematica a Continutului ePiatra de pe Site pentru a crea sau compila, in mod direct sau indirect, colectii, compilatii, baze de date sau directoare (fie prin roboti, paianjeni, dispozitive automate sau procedee manuale) fara acordul scris din partea VisualTech SRL.

3.2 Anumite parti din Continutul ePiatra afisate pe Site sunt oferite sau prezentate de catre terti (« Continutul Tertilor »). VisualTech SRL nu este autorul continutului tertilor, fie trimis de utilizatori anonimi sau furnizori platiti. Nici VisualTech SRL, nici afiliatii, directorii, agentii sau angajatii nostri nu au incheiat relatii comerciale cu acesti terti in scopul afisarii Continutului Tertilor pe Site. Orice Continut al Tertilor intra doar in responsabilitatea celui care il furnizeaza. VisualTech SRL nu raspunde de acuratetea, proprietatea, legalitatea sau exactitatea Continutului Tertilor si va fi exonerat in fata oricarui utilizator care foloseste Continutul Tertilor. In continuare, VisualTech SRL nu raspunde de activitatile nici unui Utilizator desfasurate pe Site si va fi exonerat in fata oricarei persoane prejudiciate in urma unor asemenea activitati.

3.3 VisualTech SRL poate permite accesul Utilizatorilor la continutul, produsele sau serviciile oferite de terti prin hyperlink-uri (sub forma de cuvinte, sigle, canale sau altele) catre asemenea web site-uri ale Tertilor. Va avertizam sa cititi termenii si conditiile si/sau politele de confidentialitate ale acestor site-uri inainte de a le utiliza pentru a cunoaste respectivele conditii de utilizare. Utilizatorul admite ca VisualTech SRL nu controleaza asemenea web site-uri ale Tertilor, nu le monitorizeaza si nu raspunde pentru aceste web site-uri, continuturi, produse sau servicii disponibile pe respectivele website-uri.

3.4 Mesajele sau informatiile trimise de Utilizator prin sistemele de comunicare oferite de Site sau prin email, fax sau scrisoare catre destinatari obtinuti de pe Site, nu vor contine materialele descrise de prevederile Sectiunii 5.5 de mai jos.

3.5 VisualTech SRL isi rezerva dreptul de a limita, refuza sau crea un acces diferit la Site si la caracteristicile lui pentru diferiti Utilizatori sau de a schimba caracteristici, de a introduce altele noi, fara preaviz. Utilizatorul admite ca incapacitatea de a folosi Site-ul total sau partial din orice motiv poate avea efecte secundare asupra afacerii. In consecinta fiecare Utilizator consimte ca VisualTech SRL nu raspunde in fata Utilizatorului sau a tertilor pentru imposibilitatea utilizarii Site-ului (fie din cauza intreruperii, limitarii accesului, schimbarilor sau anularii caracteristicilor de pe Site sau altele), pentru intarzieri, erori sau omisiuni privind comunicarea sau transmisia, pentru daune (directe, indirecte, de consecinta sau altele) ce decurg din utilizarea sau imposibilitatea de a utiliza Site-ul sau caracteristicile sale.

3.6 Nici un Utilizator nu va intreprinde actiuni care sa submineze integritatea sistemelor sau retelelor digitale folosite de ePiatra si/sau de alti Utilizatori si nu va incerca sa obtina acces neautorizat la asemenea sisteme sau retele digitale.

3.7 Ca o conditie a accesului la si utilizarii ePiatra, consimititi sa nu folositi serviciul ePiatra pentru a incalca drepturile de proprietate intelectuala ale altora in nici un fel. VisualTech SRL va anula conturile membrilor sau utilizatorilor care incalca repetat drepturile de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuala ale altor persoane. In plus, VisualTech SRL isi rezerva dreptul de a anula contul unui utilizator la prima incalcare a drepturilor altora utilizand serviciul ePiatra, sau daca VisualTech SRL considera ca activitatile utilizatorului dauneaza intereselor ePiatra, ale afiliatilor sai sau ale altor utilizatori, precum si pentru orice alt motiv la decizia VisualTech SRL.

4. Utilizatorii Inregistrati.

4.1 Orice utilizator care completeaza un formular pe Site oferind date (precum nume, adresa, numar de telefon, adrese de email, detalii despre profesie, etc.) este utilizator inregistrat al ePiatra (« Utilizator Inregistrat »). ePiatra va deschide un cont (« Cont ») pentru fiecare Utilizator Inregistrat iar acesta din urma va primi un nume de utilizator (« ID de Utilizator ») si parola (« Parola ») pentru accesul la propriul sau Cont.

4.2 Daca Utilizatorul Inregistrat este o companie, atunci este necesar (a) sa aveti autoritatea de a supune compania acestui Acord ; (b) adresa folosita la inregistrare sa fie principalul loc de afaceri al respectivei companii ; si (c) toate informatiile pe care le oferiti pentru ePiatra in timpul inregistrarii sa fie adevarate, exacte, actuale si complete. In scopul acestei prevederi, filiala sau reprezentanta nu se considera entitati separate iar locul lor principal de afaceri va fi acelasi cu al companiei centrale.

4.3 Devenind Utilizator Inregistrat, sunteti de acord cu introducerea datelor dumneavoastra personale in Baza noastra Globala de Date ale Cumparatorului si autorizati ePiatra sa transmita aceste informatii altor utilizatori.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice Visualtech SRL, operator de date personale cu nr. notificare 29383 are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

4.4 VisualTech SRL poate oricand suspenda sau anula un Cont de Utilizator Inregistrat cu preaviz de numai 24 de ore, dar nu este necesar preavizul pentru anularea in caz ca (a) in decizia VisualTech SRL Utilizatorul Inregistrat incalca prevederile prezentului Acord ; sau (b) VisualTech SRL are motive sa suspecteze ca informatiile oferite de un utilizator inregistrat sunt ireale, inexacte sau nu sunt actuale ori complete, sau (c) VisualTech SRL considera ca actiunile unui Utilizator Inregistrat pot cauza pierderi financiare sau acuzatii juridice respectivului Utilizator Inregistrat sau ePiatra si afiliatilor sai.

4.5 Utilizatorul Inregistrat nu poate vinde, incerca sa vanda, oferi spre vanzare, da, numi sau transfera un Cont, ID de Utilizator sau Parola catre un tert fara acordul prealabil scris al VisualTech SRL. VisualTech SRL poate suspenda sau anula Contul unui Utilizator Inregistrat sau al destinatarului transferului in caz de vanzare, oferta de vanzare, oferta sau transfer care incalca prezenta Sectiune.

4.6 Fara a considera Sectiunea 4.1 de mai sus, VisualTech SRL poate refuza inregistrarea sau emiterea Contului si /sau a Contului de Email , a ID-ului de Utilizator si Parolei catre oricare Utilizator din orice motiv.

5. Utilizatorii care Prezinta Informatii pe ePiatra.

5.1 Numai un Utilizator Inregistrat poate afisa informatii pe Site folosind instrumentele de editare disponibile prin intermediul Site-ului. Statului Utilizatorului Inregistrat se supune Sectiunii 4 de mai sus.

5.2 Nu se creeaza nici o relatie comerciala intre Utilizator si ePiatra, afiliatii, directorii, agentii sau angajatii nostri pentru afisarea pe Site a informatiilor Utilizatorului.

5.3 Fiecare Utilizator se angajeaza si garanteaza sa (a) ofere informatii reale, exacte, actuale si complete pentru a fi afisate de VisualTech SRL pe Site si (b) sa intretina si sa modifice prompt toate informatiile pentru a ramane reale, exacte, actuale si complete. Fiecare Utilizator acorda licenta irevocabila, prepetua, globala si gratuita, de subautorizare (prin suprapuneri multiple), pentru ca ePiatra sa expuna si sa foloseasca informatiile oferite de Utilizator conform scopurilor mentionate in prezentul Acord si sa exercite dreptul de autor, drepturile de publicitate si baze de date continute in aceste materiale sau informatii, in orice mijloace cunoscute in prezent sau nu.

5.4 Fiecare Utilizator se angajeaza si garanteaza ca a obtinut de la terti toate drepturile de autor necesare, licentele de marca inregistrata , de patent si aprobarile, sau autorizatiile si avizele referitoare la drepturile personale sau de proprietate ale oricaror terti (inclusiv, dar nu numai, drepturile de personalitate si de intimitate) pentru toate materialele si informatiile pe care le expune pe Site sau autorizeaza ePiatra sa le prezinte. Drepturile de autor, drepturile de marca, comercializare, patentele si alte drepturi personale si de proprietate legate de materialele sau de informatiile expuse pe Site, inclusiv, dar nu numai, drepturile de personalitate si de intimitate, cele legate de produsele oferite sau expuse pe Site sunt numite aici « Drepturile Tertilor ». Fiecare Utilizator se angajeaza si isi asuma raspunderea ca materialele sau informatiile pe care le expune pe Site sau autorizeaza ePiatra sa le prezinte si ca produsele aratate nu incalca Drepturile Tertilor, sau ca sunt expuse cu permisiunea celor care detin drepturile de proprietate respective. Fiecare Utilizator se angajeaza si garanteaza ca a obtinut dreptul de a fabrica, oferi, vinde, importa si distribui produsele pe care le ofera si le expune pe Site si ca fabricarea, oferta, vanzarea, importul si/sau distribuirea acelor produse nu incalca nici un Drept al Tertilor.

5.5 Fiecare Utilizator se angajeaza si garanteaza ca informatiile trimise catre ePiatra pentru prezentarea pe Site :

1. nu contin informatii frauduloase si nu fac oferte frauduloase de produse, nu implica vanzarea obiectelor contrafacute sau furate, a caror comercializare este interzisa de legile in vigoare, nici nu promoveaza alte activitati ilegale ;

2. nu fac parte dintr-o strategie de fraudare a altor Utilizatori ai Site-ului sau in alte scopuri ilegale ;

3. nu sunt legate de vanzari de produse si servicii care incalca sau incurajeaza incalcarea sau violarea drepturilor de autor, patentului, marcilor inregistrate, secretului comercial sau altor drepturi de proprietate sau de publicitate si intimitate ale vreunui tert sau alte Drepturi ale Tertilor ;

4. nu incalca vreo lege in vigoare, vreun statut, ordonanta sau regulament (inclusiv pe cele privind exportul, protectia consumatorului, concurenta incorecta, anti-discriminarea sau falsa publicitate) ;

5. nu sunt defaimatoare, calomnioase, amenintatoare sau hartuitoare ;

6. nu sunt obscene sau nu contin si nu implica pornografie sau marfuri sexuale sau orice alt continut si nu promoveaza materiale cu continut sexual explicit sau nu sunt daunatoare minorilor;

7. nu promoveaza discriminarea rasiala, sexuala, religioasa, etnica, a handicapatilor, fata de orientarea sexuala sau de varsta ;

8. nu contin materiale care reprezinta publicitate neautorizata sau hartuire, nu invadeaza intimitatea cuiva si nu incurajeaza conduita infractionala, daunele civile sau nu incalca in alt mod legea sau regulamentele ;

9. nu solicita afaceri de la vreun Utilizator in legatura cu o activitate comerciala concurenta cu ePiatra ;

10. nu contine virusi sau alte dispozitive si coduri distructive care produc daune, interfereaza cu, intercepteaza sau expropriaza sisteme software si hardware, date sau informatii personale ;

11. nu acceseaza direct sau indirect ori includ descrieri de bunuri si servicii interzise de acest Acord ; sau

12. nu creeaza in alt mod daune pentru ePiatra sau afiliatii sai;

5.6 ePiatra isi rezerva dreptul de a decide inlaturarea de pe Site a oricarui material pe care il considera ilegal, care poate fi daunator pentru ePiatra, care incalca prezentul Acord sau nu este adecvat dupa parerea noastra.

6. Tranzactiile dintre Cumparatori si Furnizori

6.1 Prin Site, ePiatra ofera o platforma web electronica pentru schimbul de informatii dintre cumparatori si furnizorii de produse fara a solicita comision la incheierea tranzactiilor. In consecinta, ePiatra nu detine controlul si nu raspunde pentru calitatea, siguranta, legalitatea sau disponibilitatea produselor sau serviciilor oferite spre vanzare pe Site sau de capacitatea furnizorilor de a incheia vanzarea sau a cumparatorilor de a achizitiona.

7. Limitarea Raspunderii

7.1 CARACTERISTICILE SI SERVICIILE DE PE SITE-UL ePiatra SUNT FURNIZATE « CA ATARE » SI « IN LIMITA DISPONIBILITATII », IAR ePiatra AFIRMA EXPRES CA NU OFERA GARANTII, EXPLICITE SAU IMPLICITE, INCLUSIV DAR NU NUMAI, GARANTII DE FUNCTIONARE, CALITATE, DURABILITATE, PERFORMANTA, ACURATETE, INCREDERE, MERCANTILITATE SAU POTRIVIRE PENTRU UN ANUME SCOP. ORICE ASTFEL DE GARANTII, ANGAJAMENTE, CONDITII, INTREPRINDERI SI TERMENI SE EXCLUD.

7.2 ePiatra NU OFERA ANGAJAMENTE SAU GARANTII PRIVIND VALABILITATEA, ACURATETEA, CORECTITUDINEA, CALITATEA, STABILITATEA, INTEGRITATEA SAU ACTUALITATEA INFORMATIILOR FURNIZATE PE SAU PRIN SITE. ePiatra NU GARANTEAZA CA FABRICAREA, IMPORTUL, DISTRIBUTIA, OFERTA, EXPUNEREA, CUMPARAREA, VANZAREA SI/AU UTILIZAREA PRODUSELOR SAU SERVICIILOR OFERITE SAU PREZENTATE PE SITE NU INCALCA DREPTURILE TERTILOR ; DE ASEMENEA ePiatra NU GARANTEAZA IN NICI UN FEL PENTRU NICI UN PRODUS SAU SERVICIU OFERIT SAU PREZENTAT PE SITE-UL ePiatra.

7.3 Orice material descarcat sau obtinut altfel prin Site se face pe riscul si raspunderea fiecarui Utilizator si fiecare Utilizator este unic responsabil pentru daunele produse propriului sau sistem digital sau pentru pierderea datelor cauzate de descarcarea respectivului material. Nici o recomandare sau informatie, fie verbala sau scrisa, obtinuta de un Utilizator de la ePiatra sau prin Site nu reprezinta o garantie daca nu este stipulata expres aici.

7.4 Sub nici o forma VisualTech SRL nu va raspunde pentru nerespectarea sau intreruperea continutului sau serviciilor livrate prin Site generate de fenomene naturale, forte sau cauze care nu depind de noi, inclusiv caderi de Internet, sau defectiuni ale echipamentului digital, de telecomunicatii sau de alt tip, pene de curent electric, greve, conflicte de munca, revolte, insurectii, tulburari civile, lipsa materialelor sau a fortei de munca, incendii, inundatii, furtuni, explozii, intemperii, razboi, actiuni guvernamentale, ordine judecatoresti ale tribunalelor interne sau externe sau incapacitatea tertilor.

7.5 Fiecare Utilizator se angajeaza sa nu pretinda de la VisualTech SRL, afiliatii, directorii, agentii si angajatii sai nici o pierdere, reclamatie, dauna (inclusiv costuri legale cu caracter permanent) care decurg din utilizarea Site-ului de catre Utilizator (inclusiv prezentarea informatiilor pe Site) sau de incalcarea termenilor si conditiilor acestui Acord. Fiecare Utilizator se angajeaza sa nu pretinda de la VisualTech SRL, afiliatii, directorii, agentii si angajatii sai nici o pierdere, reclamatie, dauna (inclusiv costuri legale cu caracter permanent) care decurg din incalcarea de catre Utilizator a garantiilor pe care le-a oferit site-ului ePiatra, inclusiv dar nu numai, cele stipulate in Sectiunile 5.3, 5.4 si 5.5 de mai sus. Fiecare Utilizator se angajeaza sa nu pretinda de la VisualTech SRL, afiliatii, directorii, agentii si angajatii sai nici o pierdere, reclamatie, dauna (inclusiv costuri legale cu caracter permanent) care decurg, direct sau indirect, din solicitarea Drepturilor Tertilor sau din reclamatii ale altor terti privind produsele oferite sau expuse pe Site.Fiecare Utilizator se declara astfel de acord ca ePiatra nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un material prezentat de altii, inclusiv material defaimator, ofensator sau ilicit si ca riscurile daunelor produse de aceste materiale revin in totalitate fiecarui Utilizator. VisualTech SRL isi rezerva dreptul ca, pe cheltuiala proprie, sa apere si sa controleze orice aspect protejat de dumneavoastra, caz in care veti coopera cu VisualTech SRL pentru pregatirea cailor de aparare.

7.6 VisualTech SRL nu va raspunde pentru nici un fel de daune speciale, directe, indirecte, punitive, incidentale sau de consecinta (inclusiv daune pentru pierderi de profit sau economii, intreruperi ale afacerii, pierderea informatiilor), fie stipulate in contract, neglijenta, paguba, raspundere stricta sau de alt fel sau pentru alte daune rezultate din urmatoarele situatii :

1. utilizarea sau incapacitatea de a utiliza Site-ul ;

2. defecte ale bunurilor, mostrelor, datelor, informatiilor sau serviciilor cumparate sau obtinute de la un Utilizator sau de la un tert furnizor prin Site ;

3. incalcarea Drepturilor Tertilor sau reclamatii care sustin ca fabricarea, importul, distributia, oferta, expunerea, cumpararea, vanzarea si/sau utilizarea produselor sau serviciilor oferite si prezentate pe Site incalca sau se presupune ca ar incalca Drepturile Tertilor ; sau reclamatii ale altei parti care solicita protejarea drepturilor privind cererile reclamantilor Drepturilor Tertilor ;

4. accesul neautorizat al tertilor la date sau informatii private ale oricarui Utilizator ;

5. declaratiile sau comportamentul oricarui Utilizator al Site-ului ; sau

6. orice probleme legate de Serviciile Platit, inclusiv neglijenta.

8. Drepturile de Proprietate Intelectuala

8.1 SC VisualTech SRL este unic proprietar sau autorizat legal al tuturor drepturilor la Site si la Continutul ePiatra. Site-ul si Continutul ePiatra includ secrete comerciale si drepturi de proprietate intelectuala protejate de legile mondiale ale dreptului de autor si ale altor drepturi. Toate drepturile de proprietate, inclusiv cea intelectuala, asupra Site-ului si a Continutului ePiatra vor ramane in posesia VisualTech SRL, a afiliatilor sai sau a reprezentantilor autorizati ai Continutului ePiatra, dupa caz. Toate drepturile nemodificate de acest Acord sau de VisualTech SRL sunt rezervate.

9. Notificari

9.1 Toate notificarile sau cererile facute catre ePiatra sunt valabile numai in scris si se vor trimite pe adresa: SC VisualTech SRL, Loc. Simeria, str. Libertatii, nr. 25, jud. Hunedoara, cod postal 335900.

10. Generalitati

10.1 Prezentul Acord se supune legilor Romaniei indiferent de conflictul cu prevederile altor legi.